31 Ekim 2023 Salı

İsrail-Filistin çatışmasına MESİH bakışı... / Hasan Mezarcı

MESİH (Hasan Mezarcı)

İsrail-Filistin çatışmasına MESİH bakışı...


 MESİH (Hasan Mezarcı)


Davut peygamber Kudüs’ü fethetmiş, Yahudi krallığının başkenti yapmış ve Süleyman Mabedi’nin temelini atmış.

Davut’tan sonra, oğlu Süleyman kral olmuş ve Süleyman Mabedi’ni tamamlamış.
Siyon, Kudüs’ün İbranice adıdır!

Tevrat2ta yer alan “Neşideler Neşidesi” kitabı, Süleyman peygamberin SİYON’a (yani Kudüs’e) olan aşkını terennüm eden bir kitaptır!
Müslümanlar için Mekke ve Kâbe neyse, Yahudiler için de, Siyon (Kudüs) ve Süleyman Mabedi odur!
Kâbe, Tarihin akışı içinde defalarca yıkılıp tekrar aynı yere yapıldığı gibi, Süleyman Mabedi de, defalarca yıkılmış ve tekrar aynı yere yapılmıştır!
Ancak, Roma’nın Kudüs’ü ve Süleyman Mabedi’ni yakıp yıkmasından sonra, Süleyman Mabedi’nden geriye ağlama duvarı kalmış ve mabed tekrar yapılamamıştır!

Mecid-i Aksa

İnanca göre, Kâbe ve Süleyman Mabedi gibi kutsal sayılan mabetlerin binasından ziyade, yeri önemlidir ve yıkılması halinde başka yere yapılamaz, aynı yere yapılır!
Nitekim, Kur'an'ın Mescid-i Aksa dediği ve Hz. Muhammed’in bir buçuk yıl kadar Kudüs’e dönerek namaz kıldığı yerde Süleyman Mabedi yoktu; Muhammed, yıkılan Süleyman mabedinin yerine dönerek namaz kılıyordu!
Hristiyanlar Kudüs'e egemen olduktan sonra, kendilerince kutsal sayılan yerlere kiliseler yapmışlar, ancak Süleyman Mabedinin yerine kilise yapmamış, boş bırakmışlardır!

Yahudilerin Süleyman Mabedini yapmasına, orada ibadet, ziyaret ve hac yapmasına da, izin vermemişlerdir!
Müslümanlar Kudüs’ü işgal ettikten sonra, halife Ömer, Süleyman Mabedi’nin yerine ahşaptan bir cami yapmış ve Süleyman mabedinin yerini işgal etmiştir!

Emeviler, Ömer’in yaptığı ahşap caminin yerine taştan bir cami yapmış ve bu camiye Mescid-i Aksa demişler!
Müslümanlar, tarihin akışı içinde Süleyman Mabedi’nin yüz kırk dönüm olan harem bölgesini, Mescid-i Aksa ve Kubbetüssahra” gibi camiler ve pek çok binalar yaparak tamamen işgal etmişlerdir!
Yahudilerin Süleyman Mabedi’ni yapmasına, orada ibadet, ziyaret ve hac yapmasına da, izin vermemişler, halâ bu gün dahi izin vermiyorlar!
Müslümanlar, Süleyman Mabedi’nin yerini işgal edip o camileri ve binaları yapmasaydı, camilerini başka yerlere yapsalardı, Yahudilerin Süleyman Mabedi’ni yapmasına, orada ibadet, ziyaret ve hac yapmasına izin verselerdi, şimdi dinler arası savaşa dönen Mescid-i Aksa kavgası olmaz, Yahudi, Hristiyan ve Müslümanlar, kendi mabetlerinde ibadet ederek barış içinde yaşayabilirlerdi!
İşte siyonizm, yüzyıllardan beri sürgünde yaşayan Yahudilerin anavatanlarına dönmesini ve başkenti Siyon (Kudüs) olan bir Yahudi devleti kurmasını ve Süleyman Mabedi’ni yapmasını amaçlayan, din soslu bir yahudi milliyetçiliği ve ideolojisidir!
Doğrusu, Siyonizm'in, “Türk İslam, Arap İslam, Fars İslam ve Neo Osmanlı” gibi, din, ırk-ulus, mezhep devleti kurmayı amaçlayan, “İslamcı, milletci, ırkçı, ulusçu ve faşist” ideolojilerden hiç bir farkı yoktur!
İslam dünyasında, tıpkı siyonistler gibi “dinci, mezhepçi, ırkçı-ulusçu-milliyetçi ve faşist” olmayan bir devlet ve halk da, yoktur!
Yahudi düşmanı olarak algılanmamak için:”Biz Yahudi düşmanı değiliz, siyonizm düşmanıyız” demek ve siyonizmi şeytanlaştırmak, geleneksel Yahudi düşmanlığının Müslümancasıdır!
Gerçek şu ki, dincilik, ırkçılık-ulusçuluk-milliyetçilik, mezhepçilik bakımından ve din, ırk-ulus ve mezhep devleti kurma ve dayatma hastalığı bakımından, Müslümanlarla Yahudilerin hiç bir farkı yoktur!
Amacım, İsrail devletini, Yahudileri, Siyonizmi veya Siyonistleri savunmak, haklı ve meşru göstermek değil: Müslümanların kendi dinci, ırkçı-ulusçu-milliyetçi, mezhepçi, faşist ideolojilerini ve devletlerini sorgulamalarını sağlamaktır!..


@mesih_isa_hasan

Kaynak: X paylaşımı... (22 Ekim 2023)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İZMİR'de ilk gösterim: Doğum gününde "Ahmed Arif'in Hasreti" belgeseli...

  İZMİR'de ilk gösterim: Doğum gününde "Ahmed Arif'in Hasreti" belgeseli... ✓ 21 Nisan Pazar günü yine Kültürpark'ın ...